måndag 15 juni 2009

Sommarlovet, för långt?

"Sommarlovet är för långt, eleverna måste få mer tid i skolan. Tio veckors sommarlov är en rest från det gamla bondesamhället då barnen behövdes hemma på gården. I dagens samhälle behöver de fler undervisningstimmar och en mer flexibel utbildning." - Centerpartiet

Seriöst, menar dom allvar? Anställ bättre utbildad personal eller fixa bättre matrial om vi inte lär oss tillräckligt då, men rör inte vårat sommarlov! Sommarlovet är det man längtar till under hela året, det är bland annat då både lärare och elever samlar nya krafter för att orka ännu en termin. Utan lov klarar man inte av att prestera lika bra i skolan.

Att gå i skolan är faktiskt inte så lätt som alla vuxna minns, det är jobbigt. När ni kommer hem från jobbet är ni lediga och kan oftast göra det ni känner för, bara slappa om ni nu vill det. Men vad måste vi göra när vi kommer hem från skolan? Plugga gloser, räkna algebra, skriva uppgifter, läsa på till prov, och detta är inte allt. Såklart att det finns lugnare veckor ibland, men poängen är att vi inte är lediga efter skolan. Vill vi ha en 'trygg framtid med bra utbildning och välbetalda jobb' så kan inte vi bara slappa.

Sommarlovet är 10 vecker, kan vi inte få behålla dom? Livet är till för att levas, så då måste väl vi unga få göra vad vi känner för nån gång, eller? En sak vet jag nu i alla fall, jag ska aldrig någonsin rösta på Centerpartiet!

2 kommentarer:

  1. det kanske är liiite för långt, men inte så mycket så man kortar av typ 5 veckor O_O
    mer typ, nån dag x'D
    i totally disagree with centerpartiet! O_O

    SvaraRadera
  2. Jag håller fullständigt mer dig, man behöver de här veckorna för att inte bli totalt utbränd i skolan :)

    SvaraRadera